Wat gebeurt er bij een wenkbrauwlift?

Een wenkbrauwlift wordt vaak uitgevoerd bij mensen die wat diepere huidplooien. Een wenkbrauwlift wordt vaak dan ook niet uitgevoerd bij jonge mensen die nog geen huidplooien hebben. Dit komt omdat deze ingreep er anders voor zorgt dat er een litteken van achterblijft. Ouderen mensen vragen ook veel vaker een wenkbrauwlift aan omdat het ervoor zorgt dat ze er wat jonger en fitter uit zien.

Consult voor de ingreep

Voordat er daadwerkelijk een behandeling plaats zal vinden zal er eerst een consult plaats moeten vinden. Tijdens dit consult wordt dan ook de behandeling met de patiënt besproken. Hierin komen ook de mogelijke risico’s naar voren en wordt de nazorg besproken. Verder wordt er wat onderzoek gedaan of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor een wenkbrauwlift. Zo komt het bijvoorbeeld ook wel eens voor dat mensen met een ooglidcorrectie later in aanmerking komen voor een wenkbrauwlift omdat een eerdere operatie aan het ooglid geen nut heeft.

Ondergaan van de behandeling

Op het moment dat in het consult goedkeuring is gegeven voor de behandeling dan zal deze gaan plaatsvinden. Bij een wenkbrauwlift wordt men plaatselijk verdoofd. Wellicht kun je navragen voor een andere verdoving als je dat wilt. Sommige klinieken werken namelijk ook met narcose. Daarna wordt een snee boven elke wenkbrauw gemaakt en wordt de huid onderhuids losgemaakt zodat de plooien gladgestreken kunnen worden. Het overtollige huid wordt weggehaald en vervolgens wordt de opening weer vastgehecht.

De nazorg bij een wenkbrauwlift

Op het moment dat de wenkbrauwlift is voltooid, begint ook direct de nazorg. De wondjes worden gehecht en netjes afgeplakt. Let wel op want het is verboden om zelf naar huis te rijden. Zorg er dan ook voor dat je altijd iemand meeneemt die je naar huis kan brengen. Vervolgens wordt je geacht om al na een week terug te komen voor controle bij de kliniek. Vervolgens worden na ongeveer twee of drie weken de hechtingen boven de wenkbrauwen verwijderd.

Het resultaat van de ingreep

In veel gevallen is het resultaat van de ingreep direct na afloop al een beetje zichtbaar. Het wordt pas echt zichtbaar op het moment dat de hechtingen eruit gehaald zijn en de wond van de ingreep genezen is. Hiervoor staat ongeveer 3 maanden.