Waarom overstappen op de e-sigaret?

Misschien rook je je hele leven al en vind je het lastig om te stoppen met het roken van sigaretten. We weten allemaal dat roken niet gezond voor ons is, maar alsnog is het lastig om te stoppen ondanks dat veel rokers aangeven dat ze willen stoppen. Een alternatief voor gewoon roken is de e-sigaret waarmee je minder schadelijke stoffen binnenkrijgt. In dit artikel gaan we kijken naar de verschillen tussen een normale sigaret en een elektrische sigaret en waarom het een goed idee is om over te stappen.  

Sigaretten roken

Bij het roken van een sigaret krijg je ontzettend veel schadelijke stoffen binnen, waaronder nicotine wat het verslavende stof is. Er zitten veel kankerverwekkende stoffen in In principe alle producten waarin tabak wordt verbrand en geïnhaleerd zijn ongezond. Ondanks dat denken veel mensen dat light sigaretten of menthol sigaretten een gezonder alternatief zijn, maar dat is niet helemaal waar. Eigenlijk weet iedereen dat roken slecht voor de gezondheid is, maar door de verslaving blijven de meeste rokers gewoon doorroken. De prijzen voor sigaretten zijn de afgelopen jaren flink gestegen, maar toch zien we het aantal rokers nauwelijks afnemen.  

Roken Niet Toegestaan, Registreer, Sigaret, Roken

Feiten over een e-sigaret

Een e-sigaret, ook wel een elektrische sigaret genoemd, zijn eigenlijk geen echte sigaretten omdat ze geen tabak bevatten. Er wordt dus niks verbrand waardoor je minder schadelijke stoffen binnenkrijgt. Dat wil niet zeggen dat roken met een e-sigaret gezond is, maar het kan wel veiliger zijn dan gewone sigaretten. Niemand weet wat de schadelijke effecten op de langere termijn zijn, aangezien de elektrische sigaret pas een aantal jaren op de markt is. Beginnen met een e-sigaret wordt alleen aangeraden wanneer je de normale sigaretten wilt vervangen. Let op: ook in de meeste e-sigaretten zit nicotine verwerkt. En dus blijft de verslaving aan nicotine in stand wanneer je de overstap maakt van normale sigaretten naar de e-sigaret.

E Sigaret, Vaping, Blu Cigs, Blu, Elektronische Sigaret

Hoe werkt een e-sigaret?

Een e-sigaret werkt zeer eenvoudig. Het bestaat het een batterij, een vloeistoftankje en een verdamper (atomizer). Deze laatstgenoemde bestaat uit een lontje met daaromheen een gloeidraadje. Het lontje neemt de vloeistof uit het tankje op en vervolgens kan er geïnhaleerd worden. Je kunt de e-sigaret eenvoudig online bestellen. Er zijn meerdere webwinkels die de elektrische sigaret verkopen en daarbij kun je kiezen uit verschillende smaakjes zoals aardbei, ananas en kaneel om maar een aantal voorbeelden te geven. Voordat je begint met de elektrische sigaret is het belangrijk om te weten dat je deze niet in gebouwen mag gebruiken.