Waar moet je als beginnende drone vlieger op letten?

Drone vliegen is verbonden aan strikte wet- en regelgeving. Naast de wet- en regelgeving zijn er een aantal factoren die het drone vliegen lastig maken. Beginners gaan snel in de fout, en dat kan voorkomen worden door je van te voren goed in te lezen, met deze blog bijvoorbeeld. In deze blog vind je een aantal zaken waar jij echt op moet letten als beginnende drone vlieger.

Vlieg niet te hoog

Veel beginnende dronepiloten vinden het leuk om hun drones uit te testen, ze willen weten wat de drone kan en dat helemaal zelf uitvinden. Dit is een zeer slecht idee. Te hoog vliegen met een drone is namelijk heel erg gevaarlijk! De mooiste beelden maak jij met jouw drone op een hoogte van ongeveer 10 meter. Dit is de ideale hoogte voor een beginner. De hoogte zal jou als beginner de mooiste beelden opleveren.

Lees de handleiding goed

Ga je voor het eerst met je drone opstap zorg er dan voor dat je je deskresearch goed hebt uitgevoerd. Je moet namelijk goed weten hoe jouw drone werkt en wat jouw drone allemaal kan. Weet je dit niet? Dan kan het vervelend aflopen voor jouw drone of zelfs voor jou. Is lezen nou niet helemaal jouw ding? Kijk dan van te voren uitleg video’s op YouTube of op de site van de leverancier.

Wetgeving

Ga je voor het eerst vliegen? Zorg dan dat je op de hoogte bent van de wet- en regelgeving omtrent het drone vliegen. Wanneer je niet op de hoogte bent kan dit vervelende consequenties hebben. Je kunt door de politie worden aangehouden tijdens het vliegen en loop je de kans dat jouw drone in beslag genomen wordt. Of erger nog je wordt achteraf aangeklaagd omdat de beelden die jij hebt gemaakt in een gebied gemaakt zijn waar je niet mag vliegen.