Tuinmeubelen trends 2018

Een tuin is een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van het buitenleven. De juiste aankleding en meubelen maken je tuin helemaal af. Hoe zorg je ervoor dat je tuin ook in 2018 sfeervol en modern is? Wij zetten alle trends op gebied van tuinmeubelen voor je op een rijtje. Welke kleuren en materialen gaan we dit jaar zien bij tuintafels en Tuinbanken? Klik hier voor nog meer inspiratie.

Kleuren

De kleuren die je ook in 2018 weer veel gaat zien bij tuinmeubelen zijn bruin en wit. Deze klassieke kleuren kun je dit jaar combineren met opvallendere kleuren zoals donkergroen, paars, oranje en okergeel. Neem dus als basis een neutrale kleur zoals bruin of wit en combineer dit met oranje of okergele accessoires. Ook de poederkleuren en vergrijsde tinten gaan we veel zien dit jaar.

Materialen

De materialen die we veel gaan zien deze zomer zijn robuust en natuurlijk. Bij de robuuste materialen zien we veel staal terugkomen. Bovendien zien we veel natuurlijke materialen zoals, rotan, marmer, natuursteen en teakhout.

De botanische stijl

Een stijl die dit jaar erg populair is, is de botanische stijl. De botanische stijl uit zich in planten en dieren prints op accessoires, bijvoorbeeld op kussens. Hoe meer kussens je gebruikt hoe beter. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van verschillende tinten groen.

Combineer verschillende materialen

Het combineren van verschillende materialen is een nieuwe trend die steeds belangrijker wordt. Dit zien we ook al veel in interieurtrends voor binnenshuis en dit wordt nu ook buiten steeds meer gedaan. Vooral hout wordt veel gecombineerd met andere materialen zoals staal en aluminium. Aluminium meubelen worden steeds populairder. Deze kun je goed combineren met houten accessoires. Bovendien kun je kunststof goed combineren met teakhout. Dit geeft een fris en modern effect.

Ronde vormen

Op gebied van vormen, is de ronde vorm dit jaar erg populair. Je ziet dit vooral terug in ronde tuinstoelen en tuintafels. Ronde vormen geven je tuin en gezellig en uitnodigend effect.