Stoppen met roken. Hoe begin je ermee?

De meeste rokers hebben van alles geprobeerd om te stoppen. Aan de ene kant willen ze stoppen, omdat ze weten dat het slecht is voor de gezondheid. Maar aan de andere blijft blijft een peukje op zijn tijd met vrienden altijd verleidelijk. Het is een verslaving voor de rest van het leven. Maar hoe houd je controle over deze verslaving, zodat je kunt stoppen met roken?

Voel de juiste timing aan

Je gemoedstoestand kan het stoppen met roken makkelijker of moeilijker maken. Voel je je beroerd en heb je weinig vertrouwen in het stoppen met roken, dan is het beter om nog even te wachten. De kans dat je dan wel weer gaat roken is groot en de teleurstelling in jezelf is groter, waardoor je je nog beroerder gaat voelen. Zit je goed in je vel? Dan is de tijd rijp om te stoppen met roken. Je kunt precies aanvoelen wanneer de tijd rijp is om te stoppen. Heb je er vertrouwen in en voel je van binnen dat je echt wilt stoppen, dan is de kans op succes groter.

Vervanging voor een sigaret

Ben je een tijdje gestopt met roken, dan zal je nog steeds regelmatig denken aan sigaretten. Zeker wanneer je vrienden een drankje doen of wanneer je minder goed in je vel zit. In deze situaties is het heel makkelijk om een pakje peuken te kopen en een sigaret te roken. Het is erg belangrijk dat je in deze situaties het hele plaatje ziet. Bedenk je nog eens goed waarom je wilt stoppen met roken, wat van voordelen dit met zich meebrengt en hoe een sigaret jou weer aan het roken kan helpen. Bij de gedachte aan een sigaret zou je jezelf een andere ‘beloning’ kunnen geven in plaats van de sigaret als beloning, denk bijvoorbeeld aan een bakje koffie, je lievelingsbroodje of een behandeling in de schoonheidssalon.

Hoe werkt de lasertherapie?

De gemiddelde roker die wil stoppen heeft vast wel eens van de lasertherapie stoppen met roken gehoord. Deze therapie vermindert de trek in een sigaret en onderdrukt ontwenningsverschijnselen. De lasertherapie is geheel pijnloos, snel en onschadelijk voor je lichaam. De resultaten zijn wisselend. Bij de een werkt de therapie super goed, terwijl het bij anderen niet aanslaat. De lust voor een sigaret zal afnemen, maar uiteindelijk heb je zelf in de hand of je weer begint met roken of niet.