Op reis naar Zuid-Amerika

Tegenwoordig zijn Zuid-Amerika reizen steeds meer in trek. Dat komt doordat er steden steeds meer gecombineerd worden. Steden zoals Rio de Janeiro, Buenos Aires en Santiago waren al erg bekend maar het wordt dus interessanter om deze steden te combineren en het landschap daar tussen te ontdekken. Er wordt weer massaal gebackpackt in Zuid-Amerika en dat is volkomen logisch.

Combinatiereizen

Er zijn tegenwoordig dus steeds meer combinatietrips tussen bepaalde landen of steden. Die combinatiereizen zijn ideaal omdat je zo een beter beeld krijgt van de stad. Als we als voorbeeld Santiago en Buenos Aires nemen is er nog veel te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld gaan backpacken door het noorden van Argentinië vanuit Buenos Aires en zo het ook het Noorden van Chili. Dit staat bekend als een enorm mooi terrein wat nog erg ongerept is. Vanuit het Noorden van Chili kun je dan weer terug reizen naar Santiago zodat je een heerlijke combinatie hebt van backpacken, steden bekijken en het heerlijke vakantie gevoel.

Beste reistijd Zuid-Amerika

Als het zomer is Europa is het in Zuid-Amerika winter. En dus ook omgekeerd weer zo. De oppervlakte bepaalt dat er grote klimaatverschillen in Zuid-Amerika zijn en dat er dus eigenlijk per land verschillende beste reistijden zijn. In de winter kun je bijvoorbeeld beter uit het zuiden van Zuid-Amerika wegblijven omdat het daar ijzig koud kan zijn. Ook kun je ’s winters beter de amazone vermijden omdat het ook hier ijzig koud kan zijn. Tijdens de winter kun je wel weer Peru en Bolivia aan doen omdat je hier lekker kunt backpacken terwijl het dan ook wat rustiger is. Zo is er voor elk gebied wel weer wat anders van kracht omdat sommige landen eenmaal uitgestrekt zijn. Zoek dus gerust wat informatie op omdat het klimaat enorm verschilt. Dit komt ook weer door het machtige Andes-Gebergte wat bijzonder mooi is. Overdag kan het daar erg broeierig zijn maar ook ’s nachts is het in het gebergte erg koud.