Hoe voorkomt u een daklekkage?

Een daklekkage in huis kan verschillende gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan houtrot in de dakconstructie, wat het gevolg is van vocht wat in deze constructie getrokken is. Ook kunnen er vochtplekken op muren voorkomen, als het vocht via de beschadiging aan de dakbedekking in de binnenmuur trekt. Reden genoeg om de kans op een daklekkage zo klein mogelijk te maken! Hierbij zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Allereerst is het belangrijk om de dakbedekking op de juiste wijze op het dak aan te (laten) brengen. Vervolgens dient u de dakbedekking regelmatig te laten onderhouden, om beschadigingen tijdig aan te kunnen pakken.

Dakbedekking aan laten leggen door een specialist

Voor het aanbrengen van de dakbedekking op uw dak, kunt u de hulp van een dakdekker inschakelen. Een dakdekker helpt u niet alleen bij het aansluiten van de dakbedekking. Ook voor advies over de verschillende soorten dakbedekking, kunt u bij de dakdekker terecht. Kiest u bijvoorbeeld voor een modern groen dak, of gaat u voor een klassieke bitumen dakbedekking? Door de voor- en nadelen van verschillende soorten dakbedekking op een rijtje te zetten, kunt u een weloverwogen keuze maken. De dakdekker helpt u hierbij!

Onderhoud aan de dakbedekking uit laten voeren

Wanneer de dakbedekking op de juiste wijze aangebracht is, neemt de kans op een lekkage aan uw dak al sterk af. Zorg ervoor dat de dakbedekking zeker eens per twee of drie jaar gecontroleerd wordt op (beginnende) beschadigingen. Zo kunnen deze beschadigingen tijdig hersteld worden, wat de kans op een serieuze daklekkage verkleint. Het is onverstandig om een dergelijke controle aan uw dakbedekking zelf uit te voeren. Dakdekkers beschikken over speciale hulpmiddelen en de benodigde kennis, om de kleinste vormen van schade te kunnen herkennen.

Tip: haal takken in de herfst en winter zelf van uw dak! De takken kunnen voor beschadigingen zorgen, als deze over uw dakbedekking schuren.