Citytrip: Athene  

Londen, Parijs en Barcelona al bezocht? Wat dacht je van een citytrip naar Athene. De Griekse hoofdstad barst van prachtige historische plekken. Met temperaturen rond de 20 graden in april en oktober is het de ideale plaats voor een aantal dagen weg naast de zomervakantie. Lees verder om ideeën op te doen tijdens je stedentrip naar Athene.

Akropolis

Het hoogste punt van de stad is het Akropolis. Ook wel de heilige rots van Athene genoemd, hier staan namelijk een aantal heilige tempels. De bekendste tempel op de berg is het Parthenon. Naast deze tempel is er nog veel meer te zien. Zo staat hier ook het oudste amfitheater van Europa. Ook de tempels Propylaeën, Erechteion en de Nike tempel vind je op de Akropolis. Deze historische plek mag je niet missen tijdens je reis.

 Rooftop

Laat na je bezoek aan het Akropolis andere hoge punten niet links liggen. Athene barst van de rooftopbars. Geniet met een drankje van het prachtige uitzicht over de stad en ook het Akropolis. Bij sommige rooftopbars kan je zelfs de zee zien. Tip: Ga rond zonsondergang naar een rooftopbar en aanschouw de adembenemende roze lucht over de Griekse stad.

 Openluchtbioscoop

Een openluchtbioscoop dat ze je toch alleen in films? Nee hoor in Athene niet. Van mei tot oktober vind je in de stad verschillende openluchtbioscopen waar je een filmpje kan kijken. Met Een drankje, popcorn en een film onder de sterrenhemel, heb je alles voor een perfecte avond.

 Het water op

Tip: Een boot huren in Griekenland is een echte aanrader. Heb je iets langer de tijd in de Griekse hoofdstad dan raden wij aan een boot te huren. Vanaf de haven in Athene vaar je makkelijk naar een aantal omliggende eilanden. Zo ben je na een kleine tocht bij het dichtstbijzijnde Cycladeneiland, Kea. Dit is een bergachtig eiland waar je makkelijk een dag kan vermaken. Het kan handig zijn om een First aid tasje mee te nemen op de boot, just in case.