Badkamer trends 2018

In plaats van Woonkamer inspiratie geven we je in dit artikel badkamer inspiratie. Badkamers zien er tegenwoordig namelijk steeds stijlvoller en moderner uit. Ook in deze kamer mag geƫxperimenteerd worden met trends. Wat zijn de trends voor je badkamer dit jaar? Voor jouw Wooninspiratie zetten we de leukste voor je op een rijtje.

Goud

Ook in de badkamer zien we veel gouden accenten terugkomen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een gouden handdoekring of een gouden kraan maar ook een gouden douchekop mag. Goud geeft je badkamer een luxe uitstraling. Het voordeel van goud is dat het bij verschillende interieurstijlen past. Je kan het combineren met een strak modern interieur, maar ook met een weelderige stijl. Ideaal dus.

Woestijnkleuren

Een andere populaire trend op gebied van kleur, is het gebruik van woestijntinten. Denk hierbij aan donkere rood en bruine tinten maar natuurlijk ook zandkleuren. Deze kleuren worden gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout en bamboe. Ook roestvrijstaal combineert goed met woestijnkleuren. Je krijgt het gevoel dat je in een Turkse hammam bent.

Opvallende spiegels

Spiegels zijn natuurlijk een essentieel onderdeel in je badkamer, dus mogen ze ook best opvallen. Dit jaar zie je veel ronde spiegels en spiegels in aparte vormen. Deze vormen maken de badkamer wat speelser door de rechte lijnen te breken. Het is ook leuk om meerdere kleinere spiegels naast elkaar te hangen voor een optimaal speels effect.

Helemaal zwart

Zwart is al heel lang een trendkleur als het gaat om badkamers. Dit jaar zie je zelfs badkamers waarbij de totale ruimte helemaal zwart is. Zwart combineert ook goud met gouden accessoires. Hierdoor creƫer je een luxe effect.

Marmer

Het gebruik van marmer in badkamers wordt steeds populairder. Ook dit materiaal zorgt voor een luxe uitstraling. Daarnaast geeft het wit een mooi ruimtelijk en schoon effect. Bovendien is marmer tijdloos, dus is de kans groot dat je het over een paar jaar nog steeds mooi vindt.