4 redenen om trainingen te blijven volgen tijdens je werk

Waarom is het belangrijk om trainingen en cursussen te blijven volgen als je al aan het werk bent, zoals een cursus powerbi of een cursus social media ? Uit onderzoek blijkt dat 40% van de werkgevers hun opleidingsbudget niet (volledig) besteed. Dit is erg zonde, want voor zowel de werknemer als werkgever is het erg belangrijk dat mensen opleidingen blijven volgen tijdens hun baan.

Up-to-date kennis zorgt ervoor dat je effectiever en productiever kan werken

Door cursussen of trainingen te volgen, zorg je ervoor dat jouw vakkennis actueel blijft. Je blijft op de hoogte van nieuwe trends en ontwikkelingen in jouw vakgebied. Deze kennis kun je gebruiken tijdens je werkzaamheden. Het zal ervoor zorgen dat je effectiever en productiever te werk gaat. Niet alleen jijzelf ervaart hiervan de voordelen, maar ook je collega’s aangezien je jouw kennis breed kunt delen.

Opleidingsmogelijkheden zorgen voor loyaliteit richting werkgever

Werkgevers hebben soms hun twijfels over het vrijmaken van opleidingsbudget voor hun werknemers, aangezien het natuurlijk geld kost. Wat ze zich niet realiseren is dat investeren in opleidingen ze uiteindelijk juist geld oplevert. Een betere investering kun je als werkgever niet doen. Niet alleen omdat werkgevers productiever werken, maar ook omdat de loyaliteit van werkgevers groter wordt als ze de kans krijgen zich te ontwikkelen. Het opdoen van kennis werkt namelijk motiverend voor werknemers.

Werk aan je carrière op lange termijn

Door in je zelf te blijven investeren ook terwijl je al een goede baan hebt, werk je aan je carrière op lange termijn. Denk na over waar je wilt staan over een aantal jaar, en wat je ervoor nodig hebt om dat te kunnen bereiken. Trainingen en cursussen kunnen een belangrijke rol spelen als je wilt doorgroeien.

Opleidingskosten zijn aftrekbaar

Voor werkgevers is het belangrijk om te weten dat opleidingskosten aftrekbaar zijn. Bovendien is het in veel gevallen mogelijk om subsidie te krijgen. Op deze manier hoeft het niet veel te kosten.